Раніше я уникала рецептів із запіканням. Мені уявлялося, що це під силу лише професіоналам: то м'ясо вийде сухим, то верх підгорить, а середина залишиться сирою, то м'ясо біля кісток залишиться червоним. Я надавала перевагу вареним стравам — звичніше та спокійніше.
Доля внесла свої корективи, коли зателефонували друзі, що будуть за годину, а в холодильнику лежала курочка, яку планували на завтра. Довелося згадувати всі поради, які отримувала від досвідчених господинь. Я відкрила десятки сайтів із рецептами, вивчила, за якої температури запікати, чим замаринувати, щоб м'ясо тануло в роті, і як довго тримати в духовці.
Найбільше я хвилювалася, чи вдасться зберегти соковитість. Але коли побачила результат своєї праці з неймовірним ароматом, відчула полегшення і гордість! Вона була ніжною та м'якою, рівномірно запеченою і пахучою та привабливою. Усі були дуже задоволені, а я здобула впевненість у кулінарних здібностях.
Варто зауважити, на сайті yamamashka.khmelnytskyi.ua я знаходила натхнення для маринаду для маринаду та подачі. Відтоді курка в духовці — те, що я готую найчастіше, яку я частую гостей і балую домашніх. І найкраще, що духовка робить усе сама, поки духовка творить це кулінарне диво.